Tips för dig som vill träna som senior

Minska risken för benskörhet, insjuknandet i sjukdomar och ta bort smärta i kroppen och leder. Att träna efter pensionen är viktigt. Ett friskare, lyckligare och ett mer energifullt liv är det du som pensionär väntar dig med regelbunden träning.

Sveriges befolkning blir allt mer stillasittande samtidigt som försäljning och nyttjandet av kosttillskott & doping ökar bland de som tränar. Du som gått i pension rekommenderas att träna. Detta för att stärka din kropp, förhindra benskörhet och minska dina risker till att insjukna i ett flertal sjukdomar. Med en god rutin inom träning som kost kan du undvika att behöva nyttja kosttillskott.

Träna som pensionär

Har du nu gått i pension och det är dags för dig att leva dina gyllene år? Vad är då bättre än att spendera en del av din tid på att träna. Att träna gör gott för din kropp som ditt psyke och ökad energi är ett faktum för dig som kommer igång. En härlig promenad, en sväng till gymmet för att lyfta lite skrot, ett par längder i simhallen eller kanske ett grupp träningspass som anordnas på gym. Träningsformer är många för dig som pensionär att vraka och välja mellan. Du som pensionär uppmuntras att träna din kropp för att hålla dig så frisk, pigg och alert som du bara kan.

Därför ska du träna

Det finns många anledningar till att du som gått i pension, som alla oavsett ålder, ska träna. Att sänka ditt blodtryck, att stärka dina muskler för att förhindra uppkomst till skador samt benskörhet senare i livet, att ta bort smärta i kroppen och leder, för att stärka hjärtat, minska risken att insjukna i hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes och inte allra minst blir du full av en positiv och härlig energi. Anledningar är många och de alla har ett gemensamt mål; att du ska kunna leva ett friska, piggare och lyckligare liv under dina gyllene år.