Så viktig är sömnen för dina träningsresultat

För att du ska må bra och kunna prestera behöver du sova bra. Sömn påverkar hela kroppen och vid sömnbrist försvagas immunförsvaret och du kan göra sämre kostval. Att prioritera sömnen är alltså otroligt viktigt ur flera aspekter.

Sömn är en väldigt viktig komponent i din hälsa och därmed viktig för dina träningsresultat. Det finns många faktorer somPeople,,Relax,And,Comfort,Concept,-,Young,African,American,Woman påverkar hur bra du sover. För att främja en god natts sömn är miljön i ditt sovrum viktig. Att ha ett skönt täcke, bra kudde och bekväma lakan har betydelse för hur bra du sover, läs mer här om du vill investera i riktigt bra kuddar och täcken. Om du trivs i ditt sovrum och i din säng sover du också bättre. Tänk på att ha det svalt i sovrummet och mörkt när du ska sova.

“Det förbättrar dessutom sömnkvaliteten, slår forskarna fast.” skriver Aftonbladet.

För lite sömn kan ge negativa effekter på hälsan

Om du sover dåligt påverkas din träning negativt och du får svårare att nå de resultat du vill ha. För lite sömn kan även göra dig sötsugen och därmed bidra till att du äter mer onyttig mat som i sin tur leder till viktuppgång. Om du inte orkar träna för att du sover dåligt påverkas konditionen och styrkan. Det bästa du kan göra för dig själv är att ge dig själv det bästa förutsättningarna för att kunna sova. Om du sover dåligt kan träningen faktiskt bidra till att du kan sova bättre.