Så får du fina muskler

En vältrimmad kropp är både hälsosamt och snyggt och för dig som tränar är det alltid kul att se musklerna bli starkare och mer definierade. Många känner sig dock lite frustrerade eller besvikna när musklerna inte verkar växa i proportion till antalet timmar som läggs på träningen. Det kan bero på ett flertal saker och här får du tips på förändringar som snabbt kan ge synbara resultat.

Dina kostvanor hör till det första du bör se över om musklerna inte utvecklas som du förväntar dig. Eftersom de kräver mycket näring kan de inte växa om de inte får den föda de behöver, hur mycket du än tränar, och därför kan kosttillskott vara nyckeln till framgång. Genom att använda PWO innan träning hjälper du dina muskler rejält på traven då du får i dig värdefulla ämnen som kreatin, arginin och taurin. Tränar du hårt hinner du inte få i dig allt du behöver genom vanlig mat och det här är en fantastisk lösning för dig som satsar stort.

Se över träningsrutinen

styrkaEn annan viktig faktor är hur din träning går till. Om det specifikt är muskelmassa du vill gå in för är det klokt att framförallt fokusera på styrkeövningar snarare än kondition. Medan cardio är bra för uthållighet och flås kan det samtidigt bryta ner dina muskler eftersom de innehåller mycket energi som kroppen vill tillgodose sig om den springer långa sträckor. Dra därför ner på konditionsträningen till ett eller två tillfällen i veckan och ägna mer tid åt att lyfta tungt. Satsa på den form av styrketräning som maximerar muskelmassa men glöm inte heller återhämtningen.

När du ska bygga muskler är det under själva rehabiliteringsfasen som de bildas och inte medan du tränar. De tunga lyften innebär att du skapar små bristningar i muskelvävnaden och det är när de reparerar sig som massan ökar. Genom att vila ordentligt mellan passen, inte träna samma muskelgrupp två dagar i rad och få i dig rätt näring ger du din kropp optimala tillfällen att bygga upp sig.