Enkelt att träna hemma

Att gå på gym är det många som gör tack vare alla olika träningsmaskiner som finns där att använda sig av, men visst gör det att träna hemma som man tränar på gym – utan att behöva köpa hem ett helt hemmagym, det hela handlar om att ha fantasi och använda sig av det man redan har.

träning2Många är det som spenderar hundralappar varje månad på gymkort hos fina träningsanläggningar, men visst blir det kostsamt efter ett tag. Så skönt att veta är att man faktiskt kan träna lika bra hemma och det även utan att behöva köpa hem en rad olika träningsmaskiner. Det hela handlar nämligen om att använda sig av det man redan har såsom barnens studsmatta, kökspallen och trapporna ner till källaren eller upp till lägenheten. Det hela handlar om att vara idérik och ha ordentligt med disciplin för att träna utan att ta sportbagen med sig till gymmet. En som till exempel hittat ett roligt sätt att träna är sjuksköterskan Hanna Åberg som efter att ha sett sina barn hoppa på studsmattan hittade tillbaka till sin träning när hon insåg att det hela handlar om inställningen, skriver Sydsvenskan. Och nu hjälper hon andra mammor att hitta tillbaka till träning i en egenstartad mammagrupp som peppar varandra och tränar på alla platser man kan tänka sig – utom på gymmet. Men det är inte bara nyblivna mammor som träning är bra för. Alla mår bra av att träna och enligt nya rön som Svenska Dagbladet presenterar har man nu också funnit att aktiv träning och sund livsstil minskar risken att drabbas av demens i äldre år – och det kan vara bra att lägga på minnet.

Enkelt hemmagym för att komma igång

Att komma igång med sin träning kan vara svårt, och då kan en enklare variant av hemmagym vara en lösning för att ta första steget. Det bästa är dessutom att du kan bygga gymmet själv och något som svenska YLE tipsar om som en bra start är att bygga sig ett redskap vid namn The Gypsy Machine och hur du bygger en sådan ser du i videon nedan: