Matkassar ger mer tid åt träningen

Många kan nog hålla med om att det finns en hel del saker i livet som kräver extra tid och omsorg. Men för att få ihop en fungerande vardag finns det sätt att effektivisera vissa delar och på så sätt ägna mer tid åt andra. Ett mycket bra exempel är matkassar. Ingen kan träna åt dig – men någon kan planera och handla åt dig.

Att träna är för många först och främst en administrativ fråga. Hur ska jag hinna träna när jag samtidigt ska jobba, hämta och lämna på förskolan och vara närvarande i min relation? Dessutom vill de allra flesta hinna med balanserade måltider, vilket också kräver sin planering såvida man inte låter matkasse.nu jämföra kassar åt en.

Exempel på matkassar är:

  • Råkostkassar där alla måltider är rawfood, allt färdigt och planerat med recept och råvaror
  • Familjekassar med barnvänlig mat och fler portioner planerade
  • Vegetariska kassar, du kan välja både vegan och vegetarian
  • Ekologiska kassar

Planera måltiderna bra för hälsan

Tidsbrist leder väldigt ofta till att något bortprioriteras. Om det inte är träningen, familjen eller arbetet som prioriteras bort är det definitivt kosten. För att upprätthålla energinivåerna börjar du äta halvfabrikat eller sötsaker. Denna mat kan enligt forskare vara skadligare än rökning. Dessutom lever vi ofta kvar i våra gamla mönster om vi inte planerar om våra måltider, många äter till exempel för mycket kött eftersom de inte kan planera vegetariskt. Fördelen med matkassarna är att allt är planerat och klart, både recepten och råvarorna är färdiga. Det ger med andra ord utdelning både för din hälsa och för klimatet.

Många beskriver sin vardag som en tårtbit. Tar man en stor tårtbit arbete blir det mindre andelar kvar till träning, familjen och socialt umgänge. Dessutom finns det samma struktur i hälsan – vi vet hur viktigt det är med balans. Att träna hysteriskt men inte lägga energi på sin kost är en ganska olönsam affär som inte kommer ge särskilt positiv utdelning. Kosten är helt enkelt en del av den ”tårtbit” som utgör din hälsa. Stressen uppstår när de två olika ”tårtorna” inte synkroniserar. Här gäller det att samspela, för att orka med och få positiv utdelning på båda.