Orka mer med kosttillskott

Att röra på sig, styrketräna och motionera är viktigt för att må bra. Ofta räcker träning en bra bit på vägen men för att toppa immunförsvar, prestation och hälsa är kosttillskott ett mycket bra komplement i en hälsosam livsstil.

När du tränar får du många positiva hälsoeffekter. Du blir gladare, piggare och får starkare skelett, hjärta, lungor och muskler. Träningsmotivationen och orken kan dock tryta ibland, antingen på grund av sjukdom eller av vintertrötthet. Därför behövs en kombination av rätt träning, mat och även av kosttillskott eftersom det inte alltid är så enkelt att veta hur du bäst ska äta hälsosamt för att få i dig alla vitaminer, mineraler och fettsyror som din kropp behöver för att vara i toppform.

Använd kosttillskott – särskilt under vintern

Under sommarmånaderna i Sverige är det lätt att komma ut i solen men under vinterhalvåret kan du få brist på D-vitamin. Genom att ta D-vitamin från Vitalplus.se kan du bli piggare och starkare även under de mörka månaderna. D-vitamin kan hjälpa mot säsongsdepression:

”Vetenskapen tittar på kroppens egenproducerade hormon, melatonin, som styr kroppens dygnsrytm, den kemiska substansen serotonin samt att D-vitamin kan spela roll.” – SVT Västerbotten.

Vitamin D stärker ditt immunförsvar och hjälper ditt skelett att ta upp kalcium. Ett annat viktigt kosttillskott är Omega 3 som förekommer naturligt i bland annat fisk och innehåller fettsyrorna EPA och DHA. Precis som D-vitamin hjälper Omega 3 mot depression och stärker ditt immunförsvar. Fettsyrorna är även bra för din syn, din hjärna och ditt hjärta. Genom att hålla dig frisk och pigg även under vintern kommer du också att få mer ork att komma ut och träna och det blir en positiv spiral av hälsa, bra kost och energi.