Rätt skor på jobbet

Att du har rätt skor på dig på jobbet gör stor skillnad. Fel skor kan göra att dina arbetsdagar känns som en plåga. Det gäller framför allt om du har ett yrke där du går och rör på dig mycket, till exempel som gyminstruktör.

Om du jobbar eller någon gång haft ett jobb som innebär att du går mycket vet du redan vilken enorm skillnad skorna kan göra. Det är inte kul att vara helt slut i kroppen vid arbetsdagens slut. Exakt vilken typ av skor du ska ha på din arbetsplats beror förstås på vilken typ av jobb du har. Alla kan inte bära sneakers på jobbet. Om du arbetar på gym kan det funka bra, däremot bör du vara noggrann när du väljer dem. De ska vara anpassade för att klara av träning och vara stötdämpande nog för att skydda dina leder genom en hel arbetsdag. Hos skoproffsen.se kan du hitta ett par sneakers som är perfekta för arbetet på gymmet.

Stötdämpande skor och har rätt ventilering

Tänk på att:

  • Stötdämpande sulor är ett måste, ditt jobb är rörligt och kan innefatta hopp. Tänk på dina leder!
  • Se till att skorna ventilerar väl – att jobba på gym är ett svettigt jobb och det gör stor skillnad för arbetsglädjen om du kan känna dig någorlunda fräsch under hela arbetsdagen.
  • Använd inte löparskor. De är inte konstruerade för att klara av samma typer av rörelser som bra träningsskor. Träningsskor är i regel mer stabila och avsedda för att klara av fler rörelser i sidled.
  • Om du håller i träningspass: dina knän belastas med ca 8 gånger din kroppsvikt när du landar efter ett hopp. Det gör det extra viktigt att dina skor sitter stabilt för att deras stötdämpande effekter ska tas tillvara.

Vilka skor vi ska bära på arbetsplatsen är alltså ingen oviktig fråga, i vissa fall är det till och med en fråga som lett till protester. Som i Japan nyligen, där tiotusentals kvinnor protesterat mot klädkoder som säger att de ska bära högklackat på jobbet. särskilt om du har ett jobb där du går mycket på hårda ytor. Vissa arbetsplatser kräver skyddsskor, vilka kompletterar en hård ovansida med stötdämpande sulor.